20121211

Too good to be true.

People say falling in love is easy. But not for me. I found it hard. People once said, staying in love is the most difficult part. Wrong for me thou i find it easier than tolerating of being real and pleasing people.

The hardest thing i've been through is being honest actually not the kind of attitude people want to see and face. They prefer me to be polite and have a nice tongue. But me, I want people to be honest and transparent with me. You don't like me? Say it out aloud, I won't mind. I don't need people to lie to me for the sake of pleasing me. I am a wise and grown up woman. I can take criticisms as built comments.

How I could improve myself if people keep lying to me? I won't. I will stay being ridiculous, nonsense and I might not face any rejection nor objection. I learn it my own way. I get through everything all by myself. I think I shouldn't take what people say as a serious matter. If you want me to say something nice which is untrue, I am sorry. I can't. If you thing the truths are hurtful and you can't handle it, ask me nothing.

20121205

by the way

Sometimes I find it difficult to communicate what I'm feeling because I shut down all emotional responses when hurt.

20121204

wish lists

1. SIGMA SD1
mungkin DSLR Pentax 645D tu dah cukup besar megapixelnya, 40MP. DSLR Hasselblad H3D|| pun baru 39MP. tapi SIGMA SD1 ni 46MP! memang mantap! aku dah check review apa semua pun memang stim gila kot.



2. FUJITSU LIFEBOOK 2013
perfect and complete. tu je aku mampu cakap. sebab nak beli memang belum mampu. tak payah nak susah2 bawah ipad, camera, laptop, phone bila nak travel. semua ada kot. jimat ruang, tapi tak jimat poket. tang keyboard tu yang menusuk kalbu tu. sensor. macbook kau ada? hahaha mac pon tak ada kan? :D

Dua cukuplah. Banyak-banyak wish lists buat apa kalau tak mampu. 

Perut minta nasi, aku beri roti.

Tanpa mukaddimah yang skema dan bertamadun. Dan tanpa huraian lanjut. Hanya klimaks yang aku hujahkan. Hidup aku terumbang-ambing. Kerja, belajar, hubungan sesama manusia, dan masa. Yang paling teruk, kewangan. Akhir kata, kena kuat dan cari jalan permudah segala. Sekian.

20120219

gila. makin gila.

aku ingin makan, rehat dan tidur. tolong.
kerja ini membunuhku. bikin aku gila. entah sampai bila.



ni konon-konon dah gila. penat lah tu? padahal office tu la tempat tidur, tempat makan, dah macam rumah sewa tanpa sewa. siap ada aircond, jangan marah cik joyah ye!

20120205

ingat lagi?

aku dalam mood mengimbau kenangan kecik-kecik. penat berjalan. masuk giant, keluar giant, masuk jusco, wangsa walk, carrefour, klcc nak carik jajan masa aku comel dulu. hihihi


  1. haw flakes



















ok buat masa ni, benda ni je aku jumpa. sehari suntuk kot mencari -.-'' sedih

20120105

jack and jill? hell no!

jack and jill sucks.
an indonesian couple on my right were talking non-stops.
a chinese girl on my left was crying. it's a comedy movie, bimbo!
a group of fresh school leavers behind me laughing with their legs kicked my sit.

and i only found a funny parts on the film's credit. damnit!


P/S : i watched this alone. 

20120102

dear 2011, so long, sucker.

sepanjang 2011 macam-macam perkara yang jadi.
si ain bergaduh hampir setiap minggu dengan pakwe dia, si siti ditiduri pakwe dia juga hampir setiap minggu, 3 kali bilik kecil kat rumah sewa aku ni bertukar tuan.

tapi ini cerita tentang aku. awal tahun aku putus dengan si firdaus. tengah tahun aku scandal dengan si zaki yang dah selamat bernikah dengan bini dia 2,3 bulan lepas. bulan puasa aku couple dengan si rasul. tapi dah putus dah. aku bergaduh pula dengan si brian 2 hari lepas.

baru2 ni aku dapat handphone baru abang aku bagi masa hari jadi aku. jatuh dalam lubang jamban pulak. nasib baik ada warranty. tapi nasib tak baik warranty tak cover pulak water damages. damnit!

malam tahun baru pula aku kerja macam nak mati lagaknya. dapat jugak lah tengok bunga api kat klcc. dapat jugak la menebeng depan stage. dah tentu2 aku shoot, tak kan nak duduk dalam klcc? cumanya aku risau. risau dengan keadaan sekeliling. risau lagi 10 bulan ramai bayi luar nikah yang akan lahir dan dibuang.

nasib baik aku single. jadi kerisauan itu aku tak akan bawa sehingga 9 bulan 10 hari. biar lah anak sulung aku lahir dalam keadaan sihat dan halal di hospital. bukan di dalam tandas yang mungkin akan jatuh seperti handphone aku juga.

2012 ni azam aku tak banyak. satu je. semoga aku dapat dean list lagi. pakej la. dapat dean list, dapat bagi mama ayah aku happy, dapat la abang2 aku belanja makan sebab result gempak. sekali gus jugak la aku happy sebab perut kenyang. amacam?

20120101

aku ada mak bapak lagi.

selamat tahun baru. lagi sekali wish.
semoga selamat semuanya.
kepada mama dan ayah, semoga panjang umur. dan sihat. mmuaaah!
muuuahhh jugak kat mak2 dan bapak2 uols okay ;)
uols muah lah sendiri. aku nak melantak. aum!

oh lupa. kepada kenalan2, tak lupa kepada tidak kenalan semua, tolong jangan bersetubuh dan bikin anak sebab konon nya mahu melahirkan seorang peguam atau pun doktor? lepas tu 'alamak! silap formula.' dan anak itu yang berbin atau berbintikan abdullah berumahkan kotak dan sisa makanan lalu menjadi santapan semut dan anjing.

sudah2 lah tu. kiamat pun dah dekat. semoga aku pun berubah menjadi lebih baik. amin :)