20110331

berangan tak salah kan? :)

i've found a page in facebook. 'a dress makes no sense unless it inspires men to take it off of you'. ok memang melampau panjang kan nama page. but i can't take my eyes off of the dresses. mostly it come from zera wang, little black dress, and elie saab. there's plenty from other designers. and so so so, this is my dream wedding gown. let's take a look. or maybe a glance. :)





this is love!

i am so in love with the luxury creamy dress and i will absolutely point it as my wedding gown! for the time being until i change my mind. :P

20110327

Rango and a family date | twenty-sixth march


hari sabtu baru baru ni, aku ngan parents aku pergi tengok movie ni.
semata mata sebab rango guna suara johnny depp. yes, satu family suka johnny depp. kalau dapat 'grab' jadi bakal menantu maka ayah aku, lagi mereka suka. (aku anak perempuan tunggal. ehem ehem!)

cerita ni ber'kisar' (blended) pasal seekor cicak. cicak ni boleh tukar tukar warna. jenis cicak tokek kot.
asalnya dia ni peliharaan satu keluarga ni. tapi sebab ada accident ; tenggiling melintas jalan, so akuarium dia terjatuh kat jalan and pecah.
this is where it's started. dia tak tahu pun dia ni siapa. bila ada yang bertanya siapa nama dia, kebetulan dia minum jus kaktus brand purango. so dia cakap nama dia rango.
the rest of it, u have to watch it. kalau aku cerita lebih, korang kena bayar aku harga tiket la sorang. HAHA

ni lah cicak tokek. ;)

and lepas tu kami anak beranak pinak having subway (macam biasa) and tutti frutti. a cup for three. :D

this!

20110326

where i met rudy, an idiot guy.

aku baru pulang dengan bapaku. bapaku belikan kereta.
shit. aku baru balik from an evening party with my dad.
jangan nak evening sangat. night party? lain macam je -.-''

so, macam biasa lah dinner orang orang dewasa. boring yang amat amat amat.
semua orang tua. mostly.
tetibe mata aku spotted one table yang ada orang muda.
ok cool, ada gang! :D

it's started here.

aku kat sebelah ayah aku masa dia tengah borak dengan member member dia. of course la. i am his company. macam angkut bini lah. tapi mak aku tak nak ikut. macam biasa. masa tengah ayah aku borak tu, and aku TERPAKSA buat muka excited and 24 hours senyum (lenguh. seriously.) suddenly he came and approached me from my back. tak beradap sungguh. i mean, he touched my waist. dia boleh cuit pinggang aku and say 'hye'? aku rasa lagi bagus and sopan kalau dia datang tepi aku and say hye and hulur tangan nak bersalam. why not? plus kau boleh buat macam tu depan apak aku. show me some respects.

ok enough approaching part.

lepas tu dia tegur. first ayat dia 'hye, sorry if i made u shot. my name was rudy.'
aku tak faham apa dia cakap. then i say 'sorry?' dengan muka blur. this is what he meant. 'hye sorry buat u terkejut. nama i rudy' oh, he has a thick-tongue of sabahan dialect. patutlah. -.-'' and the funniest part is nama dia khairan. mana datang rudy tu? 'boleh tak i nak mintak number talipon kamu?' dia dah mintak dah pun so aku nak jawab apa pun tak tau.

so kesimpulannya, dinner tu boring and and and sucks. the food, the organizer, everything.

20110323

aku jadi cover harian metro! :D


sempena sambutan ulang tahun metro yang ke-20, metro ada buat kempen BIAR BETUL yang menempatkan 2 'orang' pontianak dan 2 'orang' pocong kat depan sogo.
hahaha ayat nak buku teks.

harian metro bagi kita kita kita semua yang tak berapa popular ni peluang untuk popularkan promote diri sendiri.
"hai, saya artis. yang berlakon drama melayu 'aku jatuh lubang'. awak kenal saya tak? awak tak nak otogeraf saya ke?"
ok memang kurang malu kan. haha
so, untuk jadi cover harian metro, boleh klik dekat sini and start upload gambar and pilih tajuk.


yang ini saya punya. kihkihkih

gambar boleh diupload sendiri dari komputer korang, atau dekat mana mana album dalam facebook korang je. mudah. :)

20110321

fudge brownies

hari ini hari yang ceria!
bukan iklan ribena. this is my show. cooking show. alah kira macam rachel rays and martha stewart.
yes, i do watch their show. hello, bukan makcik makcik surirumah jaga anak orang aje yang boleh tengok rancangan diorang. aku pun ada tv kat dapur. haha :D

so so so hari ni aku bakar (baked) brownies.
i am using this!

main tipu.

aku tau la nak buat brownies. tak payah instant pack ni. nak try aje. bukan nya apa kan? padahal. haha. okay, belum pernah cuba buat hand-made brownies lagi. nanti nak buat sendiri. lagipun, yang instant ni too sweet lah. not really suits our taste. it's just nice. kira kalau aku buat resultnya tentulah awesome kan :D

amacam? ;)

so esok aku nak pergi puncak perdana delivery brownies sebab aku dah cakap orang dah teringin. ustazah kata kalau kita masak bau sedap jiran teringin nak rasa tapi kita tak bagi, berdosa. lagipun, takat brownies, apa lah salah kita share sama sama. lain lah kalau laki aku pun kau nak mintak share, bau laki aku buat kau tetiba teringin, memang kena lah. kena sepak. hahahaha

"ich danke Ihnen kommen wieder"
terima kasih datang lagi

kommen wieder. bukan kamen raider.

20110314

Hikayat Merong Mahawangsa review


saturday family promenade ; movie at KLCC.
hikayat merong mahawangsa (HMM) has give more than i expected.
last aku tengok movie epik puteri gunung ledang. tahun bila entah.
tapi tak sampai sejam aku and abang abang aku dah lena.
tiap kali movie epik released, mama je yang beriya iya nak tengok.
so, kitorang ikut je lah. but, HMM really amused us.
tak rugi tengok :)

banyak yang kelakar. at least tak ada la bosan tengok cerita ni kan :P
budget nak buat movie ni 8 juta. and in one day, KRU dapat modal balik.
how was that? WOW gila kan.
ditayangkan di 82 buah negara.
kalau tak salah aku la -.-''

p/s : i give 6 over 5 rating stars. extra satu untuk bulan. teeeehehehe :P

20110310

jom sunat


TERbaca satu tulisan pasal berkhatan dekat blog ni. (link)
tiba tiba terfikir macam mana agaknya perempuan bersunat?
potong bahagian mana? bila? -.-''

aku sunat ke tak dulu? sebab dalam article ni, yang aku search kat google, perempuan berkhatan hukumnya sunat.

so, aku semangat gak la nak tau kan.
tengok gambar ni, memang aku tak faham.


korang faham ke? kalau ye, tolong email aku. aku nak tau.

oh, lagi satu ex aku punya ex girlfriend tak habis habis kacau aku? kenapa aku? kacau la ex aku tu -.-''
nak kena sunat dengan aku ke? lain pulak jadi kang. kalau tak boleh kencing jangan la blame aku ye. kihkihkih :P
mentang mentang baca pasal pompuan bersunat, bukan main lagi aku ni.



sabar

disebabkan kebosanan dan tak boleh tidur ditambah pula makhluk yang mengganggu aku di facebook (nak berkenalan kononnya tapi tanya soalan tak bermoral), aku off kan chat dan check kuiz. kot kot ada yang menarik kan?

pelakon malaysia manakah mirip wajah anda?

dalam hati dah budget 'mesti dapat faezah elai. tak pun dapat fazura. paling koman pun dapat amani pon ok gak.' comel apa.


ada ke patut? -.-''


takpe, jangan putus asa. aku cuba lagi. tengok tengok kuiz lain. tetiba keluar popup ni.

ni memang tak boleh blah langsung. watefak lah! ;(


aku terus klik kat kuiz lain dengan menggila. tak tahan dah tgk result aku yang atas ni.
sampai kering air dalam badan aku muntahkan. aku tipu. haha
try bersabar lagi. takpe takpe. lepas ni mesti result gempak senang hati tidur lena.

kuiz kedua aku buat sabar vs sabar ajelah!!".
aku memang penyabar orangnya. tu pasal lah dapat ni.

maknanya memang aku kena bersabar lagi.

dan resultnyaaaaaaa (excited tak?)

.... (speechless)

ok, aku rasa aku dah mula hilang sabar. tidur lagi bagus.

terima kasih selamat tinggal

20110308

sunday afternoon

haih agak lama tak update.
macam ada orang peduli, ye tak? AHAH :D

see? annoying nya kan?
hihi ok, hari ni aku nak cerita pasal snow white. eh tak. pasal makan.
makan la yang paling best. hari2 pun tak bosan, kan?
so, review ye.

kalau pasal makan, kita orang melayu la especially tak pernah nak cukup.
tamak la senang cerita. kalau pergi kedai makan, mentang2 orang belanja, nak order banyak2.
kalau portion sorang makan banyak, still nak order jugak. apsal?
sebab kalau nak tunggu duit sendiri, memang haram la kan nak makan mahal2, mewah2, sedap2.
sebab apa? KEDEKUT. yes, perfect word kan?

so, siapa suka western, aku cadangkan kat secret recipe lah bagi yang berbudget kecil seperti aku ye.
makanan pon ok, harga pon ok. so apa lagi?
kalau yang berbudget besar macam orang tu, sila ke tony roma's.
siapa budget besar? kau lah tu. hahahaha

ok, last sunday, aku ke e@curve nak tengok movie.
then for dinner, dok bergaduh nak makan kat tony roma's or secret recipe.
fianally people, finally! aku dan diri aku sendiri setuju nak makan kat secret recipe.
kena berjalan la sikit through the street nak pergi the curve kat seberang sana.
ada bazar la apa la. eh, weekend kan. macam sesak pastu panas pastu tgk orang, kutuk2 orang.
apa punya perangai la.
tak, aku tak kutuk la. aku diam je. -.-''
kononnya.

well, heard many complains from people who's been at secret recipe@the curve.
from here and here.

semua tahu kan, kalau kita order main course, we'll get chips for free?
along with sauce dipped. tapi, kami tak dapat pun sauce tu sampai dah habis makan dah semua.
chips dah lemau kan. maybe kalau ada sauce tu, might be better.
fortunately, their prawn macaroni with cheese was fine. just fine.
as i ordered iced white cafe latte, the syrup came late. too late.
takkan la aku nak minum pahit2 macam tu je. kau ingat aku kebal ke?
and the other side order mix fruit yogurt and tasted like cough syrup. bluerghhhhh -..-''

the services at secret recipe@the curve not as i expected. sebab orang tak ramai mana kan?
pelik jugak kenapa sunday tak ramai kat sini. now, i knew. tapi dah terlambat. tskss :'(


where is my leggggggggg

muka excited :D

hai, nama saya joyah. ini kali pertama saya masuk shopping complex. gayat jugak naik lif.

20110302

berjumpa Pencipta alam.

ayah abang ipar member saya meninggal dunia tadi.
maksud saya, member saya punya kakak punya suami punya ayah meninggal.

AL-FATIHAH.

semoga ditempatkan dikalangan orang beriman.