20110128

paranoid

kadang kadang kisah silam boleh buat kita takut untuk menghadapi masa depan.
takut ianya berulang.
yela, ''sejarah mungkin berulang'' kan?

apa aku merepek? aku rasa aku patut tidur sekarang.
48jam tak tidur, apa lagi yang lebih baik aku patut buat?
sila berikan cadangan.
adii dot lulla at gmail dot com.
sementara tunggu jawapan kamu kamu kamu, aku tidur dulu.

oh, dah lama tak update blog, aku semakin sibuk.
mengalahkan menteri.
yela, aku kan sugar baby dia. mesti lah busy.

penat nak main nyorok nyorok dengan rosmah.
tu yang sampai dua hari tak tidur. padahal -.-''

disebabkan aku jugak la rosmah resign jadi chansellor unisel.
aku kan belajar unisel.
ok, aku rasa aku dah cukup bangang.

dan aku perlukan bath tub untuk tidur.
mana tahu ada jodoh dengan matt dallas (watak Kyle XY)
''dia tak ada pusat tahu?'' (bisik bisik gosip dengan cik joyah rumah sebelah.)

ni rosmah masa muda. lengan dia kalau hentak kepala aku, memang mati.

ni dah daring pergi spa. sebab tu sugar daddy aku dah kembali pada rosmah. miskin dah aku.

kihkihkih :D

20110124

new haircut


haircut that i've done yesterday.
i'm thinking of keeping it longer but i can't help felt uneasy.
sebab pakai helmet kan rambut melentk lentik.
so i cut it helmet-do :D
kalau lepas ni tak pakai helmet pun tak kena saman.
sebab rambut dah macam helmet.
nak kena tambah visor je lagi HAHA
so, how is it? :)

khurafat


saturday night, we went for a movie at Jusco Bukit Raja.
we purchased a midnight tickets on 1215 a.m. hihihi
cerita Khurafat.

jalan cerita ok, suspen.
motif cerita tu pun ok. no wonder shamsul pengarahnya.
tapi muka hantu tu aku tak nampak langsung.
haha
asal hantu keluar je, aku tutup mata.
dah macam mana? duhh -.-''
aku tahan je nak kencing dalam panggung tu.
sebab takut kan nak pergi toilet
BANGANG

and we sat on the second row. gila depan.
aku nampak semua jerawat kat muka shamsul.
aku nampak segala taik gigi liyana jasmay.
gila lah kan HAHA
membazir popcorn makan 2 butir je. yang lain tinggal.
ish, boleh dah member dengan syaitonnnn ish ish

lepas tu bebel bebel membazir je tengok cerita Khurafat tapi tak nampak muka hantu.
eh eh perangai kau adii macam jamban.
aku je yang mencarut carut fuck suck apa semua tengok cerita tu.
orang lain boleh gelak kuat kuat pulak? pelik sungguh -.-''

20110121

i am a beginner. sila beri tunjuk ajar

i baked a blueberry cheesecake for daddy and along's belated birthday.
it may not neat. even the coating itself hasn't been spread nicely.
but, it's not bad for a beginner heh :P

kitchen was terrible and dining too.
penat tapi sangat sangat sangat puas hati.
biar penat untuk orang yang kita sayang. it's worth :D

ini icing nya. :D putih kan planta?

comot

color ball, my fav part :D

and, final touch. agak menggigil tangan nak buat writing ni. tu pasal bengkak bengkok


gambar gambar masa buat kek tu tak dapat snap la. tangan kotor.
wei, tak tipu la. kek pun aku buat, mana ada beli lepas tu sapu icing -.-''
sumpah la. berlecak ketiak tahu? heh


20110118

makan malam romantis

malam ni lain dari yang sebelum sebelum malam.
malam ni aku dating dengan housemate aku, bukan dengan dia.
siapa dia? mana aku tahu. belum jumpa lagi. hehehe (tipu)
berbekalkan RM5.50, makan malam kami cukup sempurna bagi 2 orang bujang.
cukup kenyang. :D
dan cukup membazir. makanan tak habis.
nampak nya simpan esok, panaskan je la.

masa goreng, gemok gemok je semua 'penis' ni. bangang HAHA

lepas goreng? kecut. -.-''

milo ais. aku buat lagi sedap dari mamak hakim. cayalah! :D

nak makan pun tak ada masalah. gigi masih kuat.
polident? "hanya 3 jalur.." bla bla bla.

tengok nenek aku makan pakai gigi palsu.
tak pakai polident pon. elok je.
makan sup gearbox lagi tak ada pun tertanggal gigi tu dekat daging. duhhh

comel kan? :D

google image polident, keluar gambar ni. WTF -.-''


20110116

loves and affection

saya tiba tiba teringatkan mama dan ayah saya.
terkenang sewaktu saya dekat dengan mereka.

sekolah rendah

aku memang susah bangun pagi. bangun bangun je mama dah siap kan baju sekolah bergosok dengan sarapan kat atas meja. selalunya lepas mandi, aku terus bersiap dan keluar tanpa bersarapan. tapi mama akan bawak sarapan sampai depan pintu dan suapkan aku. tak kira lah roti ataupun nasi goreng. mama akan ikatkan rambut aku. lepas salam peluk cium mama aku terus berlari sebab takut lambat.

sekolah menengah

aku sekolah asrama. tapi aku tak suka. mama dan ayah akan datang setiap minggu kalau aku tak balik rumah, sabtu dan ahad. mama mesti masak sedap sedap, bawak makan sama sama dengan aku sebab aku tak suka makanan kat asrama tu. asrama dengan rumah aku agak jauh la. tapi ayah still datang drive sebab nak jumpa aku, mama penat pun, demam ke, mesti masak banyak banyak. ada sekali aku nak makan western, mama datang lepas habis kerja nak hantar makanan aku tu. tiap tiap kali nak balik asrama, ayah belikan macam macam untuk aku sebab takut anak dia yang sorang ni tak makan.

habis SPM

aku tak duduk rumah, sebab bosan. aku nak kerja. ayah bagi kereta. aku tau masa tu ayah tengan sesak sebab ekonomi teruk. dengan harga petrol naik mencanak. tapi aku nak jugak. mama balik kerja penat penat mesti masak sebab takut aku tak makan. aku balik kerja kadang kadang tak makan. aku tau mama kecik hati, tapi aku hanya fikirkan penat aku je. tak pernah fikir penat mama dengan ayah.

UiTM

aku dapat tawaran UiTM Kuantan. tapi kena stay seminggu dekat jengka untuk orientasi. masa tu aku bawak barang banyak sangat sebab tak tahu pulak seminggu je. mama ambil balik barang aku bawak balik KL. dah seminggu aku stay Jengka, aku kena pergi Kuantan. aku tak nak naik bas UiTM, aku call ayah suruh ambil aku. ayah pun datang dengan mama bawak barang aku, ambil aku kat jengka, bawak pergi Kuantan. aku penat, mama suruh tidur je dalam kereta. aku bangun, still tak sampai kampus aku lagi. rupanya sesat. tapi ayah tak berhenti rehat pun, sebab nak sampai, so aku boleh rehat terus. mama bawak makanan banyak sangat. macam macam mama masak untuk aku. aku dapat elaun, tapi bila minta duit kat ayah, ayah tak pernah kata ''no''. ayah mesti bagi. nak beli handphone pun, ayah bagi duit. aku tak suka balik KL, sebab tak suka naik bas. so, mama dan ayah datang kuantan tiap tiap 2 minggu sekali nak jumpa aku. nak bagi aku makanan yang mama masak. balik kerja hari jumaat, mama dengan ayah terus datang Kuantan, check in hotel dengan aku sekali sampai ahad malam.

Unisel

aku belajar unisel, hampir tiap tiap minggu aku balik, sebab nak basuh baju. mama mesti masak banyak gila. nak balik shah alam balik, banyak barang ayah belikan. aku tak apply PTPTN sebab taknak bayar masa kerja nanti. susah. so yuran ayah bayar. kat IPTS memang yuran agak mahal. bila cuti sem, aku bosan duduk rumah, ayah izinkan aku bercuti kat mana mana aku nak sorang sorang. tapi dalam malaysia je la. sabah sarawak, tak boleh. ayah bagi duit untuk aku. ayah tak bagi naik bas, sebab bahaya. so aku naik kapal terbang. cuti seminggu, aku belajar masak. mama dengan ayah balik kerja, tak penat, terus mandi makan. untuk seminggu aku boleh tengok mama memang sangat sangat sangat bahagia. ayah pon. aku berjuta kali bahagia.

sekarang aku terfikir, batapa susahnya diorang, tak pernah diorang fikir, tak pernah merungut.
hanya kerana sayang. sayang kepada anak.

post ini aku tujukan khas buat mama dan ayah aku.
dan juga ibubapa kat seluruh dunia. :')
i love u untuk diorang aku rasa tak cukup. tak tau nak gambarkan macam mana perasaan sayang kat diorang.
aku bersyukur aku masih ada mama ngan ayah, sepasang kekasih yang hebat.

durians are back to the town

mama kata.

sebab bersepah orang jual durian kat tepi jalan.
sepanjang jalan aku dari Sg. Buloh - Keramat.

teringat masa kat kuantan dulu.
pekena durian kat Jalan Sekilau. memang best.
tapi yang tak best tu bila durian tu sampai rm12 sebiji. tskk :'(
tapi best jugak bila bukan kita yang bayar. HAHA :D
bangang betul.

durian dah hebat. dah ada jual kat secret recipe.
high class. huhu :P

durian cheesecake

memang sedap. siapa tak try lagi, jangan takut.
rasa dia tak teruk pun.
one of my fav :)

20110113

nak pancut dalam atau luar?

aku rindu mencabul papan kekunci.
tapi aku tiada kisah untuk disebarkan seperti tersebarnya mortein knockdown diseluruh bilik.

"saya loie. perosak. menyebar penyakit, dari sampah ke rumah."

ingat iklan ni penyembur serangga dulu dulu?
kelakar. dan aku rasa bahagia menontonnya.
eh. tak -.-''
cuma terhibur sedikit.

dan, aku tak ada cerita la nak menaip.
buntu. buntut.

oh ya, tadi dinner makan homemade steak cooked by daddy tersayangggg :D
and yeah, kehadapan victoria station. sila belajar masak steak dengan ayah saya dulu baru boleh jual steak kau dengan harga mencanak minyak full ron 97 ye.

20110110

kentut tak lepas. grrr

dah siap dinner and cuci cuci.

ni lah hasil air tangan aku, bukan air liur. itu jijik -.-''


ni ikan siakap stim, tapi terpahit sikit sebab aku gi masukkan sekali kulit limau. :(

ni sambal ayam. perfect! :D

ni sayur campur. seems ordinary but it's truly my speciality; vege-dish. hehe :P

masak, makan, berak.

hari ni bermula hari saya sebagai housewife.
saya memasak untuk keluarga.

ecece bunyi macam aku tukang masak hebat. tak lah.
hati baru terbukak nak masak.
bila mama and aya balik, boleh terus makan.
kesian kat mama balik kerja nak masak lagi.
so, menu hari ni, sambal ayam, siakap stim, dan sayur campur.
yang dah siap sambal ayam je :P

2 more to go.
next entry, gambar semua yang saya masak.
bukan beli! :D

ini adalah kali pertama saya masak -.-''
tak perlu resepi internet, hentam je.
tapi sambal aku macam agak sedap la jugak :P
kihkihkih

20110108

oh, saya memang macam tu :D

aya fetched me at 9 this morning, then we're going back to SB and getting ready for a funeral.
tengok lah outfit saya untuk funeral :D


kemudian kami attended wedding sepupu aya dekat international youth centre, yaakub latiff cheras. :D

yes, saya tau saya tau. hehe dah ramai yang cakap. hehehe

tapi muka masa ni tengah tak berapa selesa dengan tudung tu yang saya pakai sebab pergi funeral kawan mama punya suami. faham tak? faham tak?
ingat nak pergi wedding nak bukak shawl tu tapi sebab tak sempat nak singgah saloon pun before wedding. rambut saya leper dan penyek nak taknak terpaksa pakai tudung tu sampai malam.

saya doa satu hari nanti saya akan pakai tudung sebelum saya kahwin.
ouch gatal nya saya :D

oh,lupa. saya tengok movie season of the witch. pakwe lama saya berlakon.



20110107

mama, aya, i love u :)

i'm supposed to go back to SB today but mama texted me she had to work over 10 p.m.
nak balik nak balik nak balik.
shah alam tak seronok. tak ada apa apa.
ok lah. shah alam ada iCity tapi kena bayar rm10 nak masuk.
WTF.

pokok lampu lampu je pon.
maybe bill letrik tinggi sangat then kalau tak bayar nanti blackout so tak panggil iCity.
maybe panggil stupid-fake-tree-without-lights-fuck-u.
duhhhh -.-''

lagi? apa ada kat shah alam? ok, mcd HAHA bodo kau ni.
ok, nak balik rumah gila babi makan mama masak macam macam macam macam.
sebab mama masak paling sedap lagi sedap dari foodcourt medan belakang bus stop.

mama goreng ayam lagi sedap dari KFC.
mama goreng telor lagi sedap dari mamak hakim.
mama masak sup lagi sedap dari ani sup utara.
semua mama masak.

aya masak steak lagi sedap dari secret recipe and tony roma's.
aya's home made meatball lagi sedap dari ikea.
aya masak spaghetti lagi sedap dari italiannies.

tapi, aya punya lobster tak boleh lawan victoria station.
hehehe


tempting :D

ok melalut ni. homesick gila lah.
nak balik sangat sangat sebab cuti 9 hari.
so, taknak cuti jadi 8 hari. tak nak jadi loser.
nanti kawan kawan ejek, kite kene 'tanya' mama kita.
tak suka tak suka tak suka.

aya = ayah. ayah kita. bukan ayah kita semua tapi ayah kite. ayah aku. bukan ayah kamu. tak nak share aya kite dengan kamu. ayah kite comel. macam kite. hihihihihi :P


20110103

all hell breaks loose

this is my blog. but i'm not gonna talk about my love life because it's totally irritating people who read it.
love story is a boring story.

my boyfriend's name is cage.
and i love him soooo fucking damn much. fuck u lovers.
aku suka nicholas cage!
jadi??
WTF adii -.-''

ok, tu contoh dia la. lagi satu contoh,

i went out for a movie with mr. love-bullshit-liar.
then, we ate at jackie chan's cafe at lot10.
he kissed me on cheek.
i kissed him back. i love u, mr. love-bullshit-liar.

duhhhh boring ;(
it is okay quite sometimes. but all times fav is not about love.
it is about life. i mean, a life that doesn't kill u.
love is killing somehow when u fight with mr. love-bullshit-liar, it will dumb some other readers and your traffic will slightly decrease lepas tu nak kecewa muram durjana "alaaaa, kenapa turun ni. alaaaa alaaa ala la la la!"
hey, wake up people.
kisah cinta tidak selalunya menjadi tumpuan.

memang selera masing masing lain lain.
dan bagi aku, cerita tentang MAKANAN sentiasa di hati.
HAHA bangang adii.

P/S : aku memang suka nicholas cage. tapi he rejected me so i turn to johnny depp. amacam? :D

i can't sleep and this is my lullaby. a blog. goodnight people, animal, trees, rocks, rice, roti, spaghetti, bla bla bla -.-''

u look gorgeous with that beard :)

and u look sexy with that errr.. muscle? -.-''

i miss u. that's all :)

20110102

melayu yang layu


malu jika sebangsa dengan melayu jenis itu.
maksud aku, jenis yang nak pukul orang, cepat melatah bila orang kutuk.
kalau mak kau marah kau, cakap kau tak guna, kau pukul mak kau ke?
melayu jenis aku, tak kan buat kecoh. mungkin buat aduan rakyat. untung untung masuk TV. :P

aku percaya budak yang kat belakang Karam Singh Walia tu, alah, yang pakai sweater kelabu tu mesti tak tahu apa apa. tapi saja konon hebat.
kau tunjuk macam kau power, kuat, terror.okay, yang lain pun sama tapi aku tak nampak muka yang kata nak pukul tu.
tapi kau memalukan aku jugak bila kawan kawan aku dari bangsa India dan Cina tanya aku pasal video ni.

nak nafikan pun tak boleh. sebab dah ada bukti. aku tak rasa karam pernah sebut "lancau" pun seumur hidup dia.
sebelum kau serang orang, kau fikir lah, apa kau fikir kalau kau lalu kat mamak tiba tiba ada sekumpulan melayu serang seorang bangsa lain?
mungkin kau fikir apa 'la orang melayu nak hentam sorang tapi ajak ramai ramai?'
karam pun cool gila "kalau nak pukul saya, pukul la."
gila berani, sorang je nak tahan kena hentam ramai ramai. pewwitttt

aku bukan nak jatuh kan kaum sendiri dan agung agungkan bangsa lain.
yang patut kau fikir bukan bangsa, tapi agama.
Amerika dan Israel hina agama kau sendiri, ada kau nak pukul diorang? tak ada pun. takut ke bang?

jangan tunjuk diri kau kuat kalau tanpa orang lain kau tak boleh berdiri,
jangan tunjuk pandai kalau kau reti cakap bahasa inggeris "fuck u" sahaja,
jangan tunjuk kau ni pejuang melayu kalau harapkan bangsa lain bayar makan minum kau,
jangan tunjuk kau hebat kalau setakat publish kat youtube.

kenapa kau tak pergi hantar video ni kat parlimen senang senang karam boleh kena tangkap dengan ISA?
sila jawab wahai jejaka jejaka yang kuat, pandai dan hebat. ;)

20110101

makan makan makan

disebabkan semalam broadband aku mogok, maka aku terpaksa update hari ni -.-''
(eleh, cakap je la balik rumah terus tidur, tak sempat update)
pagi2 pukul 8 dah kena kacau dengan mama. ejejeje konon nak keluar awal.

mama : bangunlah. kata nak keluar awal?
aku : urm ( blurr. bila pulak aku ajak keluar?)
mama : cepat bangun cepat. (sambil peluk peluk atas katil aku)
aku : sekarang pukul berapa ma? (carik phone.) lapan tiga minit. lapan suku i'll get up.
mama : alah, cepat lah now get ready.

pujukan mama aku tepis dengan machonya. last last pukul 10 jugak bangun, baru siap siap. so, we're having brunch at kunyah cafe, wangsa walk.

ok, tak puas hati bun dia seketul tu RM4.90. excluding the soup. melampau la kau roti bodoh tak ada filling sampai lima hengget! kalau garlic bread is acceptable. tu pasal licin HAHA


i didn't ate the waffle as i don't like it. mama said the spread tasted like nutella. no different.


i think this is the best among everything we chose. the smells and the taste was good. i mean just fine. ginger tea. yet, mom's tea was truly 1000x better than this.

oh, lupa. cashier kunyah cafe sangat slow and she took almost 15 minutes to key-in our bills.
WTF? -.-''
i would never eat at kunyah cafe anymore. ;(

then, we watched THE TOURIST at TGV which is next to kunyah cafe. starring angelina jolie and johnny depp. it was ok and quite slow. tapi tak de la bosan. i give 4 stars over 5.5 star HAHAHA bangang bangang bangang. :D

next, on our way back to sungai buloh, i grabbed my favvy at starbucks; toffee nut frappuccino and it's fucking hard to get one sebab available only on christmas eve and new year je kot. (correct me if i'm wrong and inform me if TNF available all times) sebab hari biasa aku carik macam tak ada je. tskss :'(
i hope this will stick in the menu longer than last year :D *wink wink


ok, yang ni. ada siapa siapa nak belanja, post kan kat rumah aku ye, nak alamat, sila email di adii.lulla@gmail.com


and for dinner we are having a home made spaghetti meat balls and lemonade. :)


tak pakai prego, ok. full with minced meat, mushroom, and meat balls :)


lemonade with nada de coco and aloe vera. tempting! :D


fresh home made foods and beverages from home kitchen is always billions better than anywhere else.