20101130

*mencarut*

''wah, seronoknya demam. mama masak macam2 :D''

weh, semua tu tipu weh.
tak best langsung demam.
aku makan tak rasa pape pun.
mama pun jauh.
tak de makna lah nak minta simpati orang suruh jaga kita kan?
buat serabut lagi ada lah.
takut ada yang makan sepak terajang je.

plus, bila demam aku tak rasa nak tidur pun.
kalau tak, hmm 20 jam tidur.
4 jam la untuk aku makan, mandi, hisap rokok, bla bla bla. blah la babeyyyyy -.-''
memang macam sial mak enon nyaaaa.
dah la hujan, rokok habis.
macam mana nak beli rokok ni.
ada delivery tak? pass number kat aku.

die, die my darling - metallica

20101129

kantoi bukan zee avi.

korang pernah kantoi tak?
best tak? bagitau pleaseeee.
nak msg orang lain, tersampai kat orang lain.
tu la nama letak dekat2.
bodoh punya adii.

rasa macam sumpah-haram-tak-best-la-sial bila kantoi.
dah la kantoi benda serius.
lagi rasa macam haram-nak-kena-samak wallawehh.

pastu kena bersoal jawab 5jam tak habis2 lagi soalan dia.
penat je aku sorokkan. last2 sendiri kantoikan.
bangang punya adii.

aku rasa macam TAK NAK TENGOK MUKA KAU SEBULAN.
dengan harapan tinggi kau akan lupa apa yang jadi.
huhu harapan palsu je semua tu.
bersiap sedia la tahan telinga kot kot bernanah, tadah je la.
buat bekalan nak amek MC kan?
HAHAHA

20101128

satisfaction

tiada kena mengena dengan tajuk di atas.
tak kan nak letak tajuk 'pergi mati' kan?
aku manusia baik tanpa dendam didada.
apa2 tak puas hati pendamkan saja.
padahal pergi hentak kepala orang.
okay, tak.

ni lah 18 SUPERFOODS TO KICKSTART YOUR METABOLISM..

1. oatmeal
ingat tak iklan quaker oat yang amy mastura jadi duta tu? itu bukan tipu tau. baik untuk jantung jugak. kalau xsuka, campur la dengan madu ke apa ke.

2. citrus fruits
oren, lemon, anggur apa suma. kalau buat air sedap kot. tak kan nak makan lemon macam makan buah limau kan? gila apa

3. olives
jadi tukarlah minyak masak cap buruh tu kepada olive oil. extra virgin tau! belum kena fuck lagi. hahaha sabun mandi cap zaitun pun boleh

4. cayenne
bukan kereta porche cayenne tu. ni maksudnya cili. aku baru tahu maksud dia. apa la porche tak ada nama lain ke. haha

5. apple
hijau atau merah. jangan berangan letak racun kot kot jadi snow white boleh jumpa putera raja.

6. low-fat dairy products
susu pekat tak boleh. lebih baik kalau susu gantung. lagi syok kot. haha

7. nuts
bukan bermaksud bodoh. kacang. biar jerawat naik, janji badan cantik. haha nak rasa best, makan la hazel nut atau kacang yang mahal2

8. tomato
ni pon boleh kasi kulit licin. orang la cakap. bukan aku. ex colleague aku tiap2 hari minum air tomato cmpur lemon. tak tahu la sedap ke x. tapi muka dia macam haram la time minum tu.

9. cinnamon
kulit kayu manis. teringat cerita game plan lakonan dwayne johnson (the rock) yag dia allergy mkn cinnamon. kelakar gila do.

10. lean protein food
makanan berprotein macam turkey, chicken breast, daging merah (?), putih telur tu. boleh bakar lemak. so, tak payah nak bazir api dok bakar lemak tu. pencemaran. nak pakej, boleh la makan subway melt. dah siap ada turkey dan chicken breast.

11. fatty fish
salmon, tuna, sardin apa semua. senang kata, ikan mahal la. kembung, bawal tak termasuk ya.

12. beans
yang ni sumber fiber terbaik. jangan pergi carik mr bean sudah. yang tu makan, terus jadi bangang.

13. flax seeds and plax seed oil
membantu keluarkan toksin dalam tisu berlemak dalam badan korang yang berselulit tu. tak payah la nak pakai krim pati halia dan limau purut. bukan elok pon.

14. turmeric
siapa berani kunyah kunyit mentah mentah, meh sini jumpa aku. aku nak bagi RM1 juta haha

15. leafy greens
sayur hijau macam sawi, bayam semua. kalau pasar jauh, pergi la kutip rumput. jimat dan mudah. tak mati punya. orang kat Afghanistan tu makan ok je. siap boleh berperang lagi.

16. asparagus
rendah kalori. jangan tengok pada rupa. walaupun seperti batang kayu, tapi boleh makan tahu? sedap ke x, aku tak tahu lah.

17. carrots
mengandungi karotin, boleh hilangkan lapar. kiranya kalu korang pergi camping, tak payah la beli protein bar. dah la mahal, bawak la carot seguni. confirm hidup lama kalau sesat dalam hutan.

18. garlic
untuk pontianak2 di luar sana, anda hanya ada 17 superfood ye. bawang putih ni dah la busuk. sape nak kunyah buat snek, boleh la tolong harun din halau pontianak. boleh dapat side-income. ok la tu.

20 tahun

the celebration's not bad.
i mean, it wasn't bad at all.
the home made cake baked by mama,
the 320 hard drive,
the handphone.
the dinner, the having fun part and laughing.
how i miss this moments with my family.
the plan is watching movie.
tapi ngangkung tak ada pulak. grrrrr

i missed abang.
teeeehehehehe

abang, adik nak lollipop!

20101126

rumah baru

Ahah! Aku dah pindah rumah! :D
Memang bahagia lah.
Kalau tengok perbandingan mesti ada yang cakap aku bodoh.
Dan lebih teruk lagi, mungkin ada yang kata aku bangang.
Okay, ni melampau. -.-''

Lokasi
Rumah lama : Tak sampai 1km dari kolej. Jalan kaki pun tak sampai 5 minit.
Rumah baru : Kena lalu dua traffic light. Nak jalan kaki pergi bus stop pun setengah jam aku rasa.

Kemudahan
Rumah lama : Peti ais, full furnished, TV, DVD player, etc. pendek kata semua lengkap. almari dengan washing machine je tak ada.
Rumah baru : Dapur. Yang lain pandai2 la.

Penghuni
Rumah lama : Tak tetap. Budak-budak pindah sesuka hati. Tapi bilik aku untuk 4 orang. Sewa RM1500 sebulan. Budak rumah bullshit.
Rumah baru : 3 orang. Sorang satu bilik. Sewa RM450 sebulan. Budak rumah baik gila.

Jenis
Rumah lama : Teres 2 tingkat. Ada parking. Tapi dibolot sepenuhnya oleh seorang. Orang lain kalau parking situ boleh runtuh rumah tu gamaknya.
Rumah baru : Flet kos rendah. Tingkat paling atas. Majoriti bangsa India.

Kesimpulan
Rumah lama : Puaka.
Rumah baru : :))

20101125

pekak ke hape?

Pukul 5 lebih petang tadi, abang call suruh pergi Kelana Jaya.
Aku pergi la naik ktm.
On the way nak pergi KL Sentral, ada sorg makcik ni cakap kat telefon.
Aku dengar je. Dah la makcik tu cakap kuat.
Agaknya speaker dia rosak kot.

Dia call anak dia la agaknya. Dah dia bahasakan diri dia mama.
Tapi manalah tau dia call laki dia ke?
Biasalah zaman sekarang. Orang-orang dah senja pun ber-'papa mama' jugak kan?
Tapi aku assume dia call anak dia lah.
Aku rasa anak dia taknak ambil dia kat stesen ktm kot.
Ni ha apa yang aku sempat 'tangkap'.

Makcik : Ha?! Taknak ambil mama ke?!

Anak kot : .....

Makcik : Tak apa lah! Mama balik sendiri la naik bas!

Anak kot : ....

Makcik : Kalau tak sempat sangat tak apa lah! Pi la buat kerja tu. Sibuk sangat!

Anak kot : ....

Makcik : Dah lah! Mama balik naik bas je sampai rumah! Hmm! ( Makcik tu mengeluh kuat gila kot. Gila lah )

Kesian makcik tu kan? Ada pulak aku sampai KL Sentral nak tukar naik LRT, boleh sesat dalam KL Sentral carik LRT tak jumpa. HAHA

jutawan vs jutajutawan

Millionaire adalah jutawan.
Billionaire adalah apa?
Jutajutawan, bukan?

JIKA aku seorang jutawan, aku nak terbang satu bumi.
JIKA aku seorang jutajutawan, aku nak pergi planet lain.

JIKA aku seorang jutawan, aku nak beli kereta bentley cash.
JIKA aku seorang jutajutawan, aku nak beli kereta api. boleh kutip duit, nanti boleh jadi jutajutajutawan :D

JIKA aku seorang jutawan, aku nak beli villa/penthouse/banglo mewah freehold.
JKA aku seorang jutajutawan, aku nak beli satu bandar. nak duduk, kena bayar cukai.

JIKA aku seorang jutawan, aku nak makan dekat hotel setiap hari.
JIKA aku seorang jutajutawan, aku nak makan kat luar negara setiap hari. pagi kat NY, lunch dekat Paris, begitulah seterusnya.

Tapi apakan daya, aku hanyalah seorang pelajar yang menyewa di flet kos rendah. Nak bayar sewa pun dah semput inikan nak berkereta kancil sekalipun. -.-''

20101122

megamind

Pagi tadi aku pergi tengok wayang dengan tak dirancang an.
Pergi kolej, fakulti boleh pulak suruh datang esok.
Agak la panas kan hari isnin fakulti nak rehat lagi.
Tiba tiba member aku ajak tengok wayang.
Aku macam (memang) malas betul. dalam kepala otak ni nak baik tidur je.
Dan tiba tiba jugak dia kata nak payung. hah! apa lagi? lenjan sudah an.

Boleh pulak wayang tu under renovation. nak upgrade.
Tapi macam nak downgrade je bila kaunter tiket dah macam meja kat pasar malam an.
Tapi maju la sebab meja dia boleh keluar tiket. macam haram.
So, kitorang decide tgk cerita Megamind.

Agak comel gak Bernard tu.
Dengan muka blur blur ayam, spek mata bulat macam harry potter, kerja kat library bangunan pantadbiran.
Memang habis nerd lah muka dia. tapi memang comel la siaa.

ni lah bernard. ye, aku rasa lelaki nerd memang comel. taste aku teruk? so, what?

20101121

41 mainly things to do before you die

1. play in a poker tournament.
2. learn to be a bartender.
3. drive a rally car.
4. write your own employment contract.
5. attend armageddon expo.
6. play the stock market.
7. bull rodeo.
8. go big game fishing.
9. flying a helicopter.
10. learn a marshall art.
11. grow a beard.
12. brew your own beer.
13. around the world in beers.
14. the launch of a space shutter.
15. watch prison break all over again.
16. bath the ganges.
17. walk the great wall of China.
18. take part in a demolition gerby.
19. GO BUNGEE JUMPING.
20. do a hand-brake turn in a car.
21. climb to everest best camp
22. watch in a 24 series in one go.
23. visit the Burj Khalifa, Dubai. (800m)
24. light off the lamp for a week.
25. attend a stag party in Vegas.
26. speak your mind.
27. get a healthy check.
28. just drive.
29. drink guinness in Dublin.
30. go to the top of the 13 tallers building on the planet.
31. back a truck and trailer you need.
32. get in a heavy metal mosh pit.
33. attend a major sports event.
34. GET INTO A LION CAGE.
35. get your own star.
36. fly 1st class.
37. read a classic novel.
38. create a cocktail.
39. use pick up lines at night club.
40 . be debt free.
41. be someone's mentor.

P/S : from MOHD FIRDAUS BIN MOHAMED SHARIFF DIN. :))