20110308

sunday afternoon

haih agak lama tak update.
macam ada orang peduli, ye tak? AHAH :D

see? annoying nya kan?
hihi ok, hari ni aku nak cerita pasal snow white. eh tak. pasal makan.
makan la yang paling best. hari2 pun tak bosan, kan?
so, review ye.

kalau pasal makan, kita orang melayu la especially tak pernah nak cukup.
tamak la senang cerita. kalau pergi kedai makan, mentang2 orang belanja, nak order banyak2.
kalau portion sorang makan banyak, still nak order jugak. apsal?
sebab kalau nak tunggu duit sendiri, memang haram la kan nak makan mahal2, mewah2, sedap2.
sebab apa? KEDEKUT. yes, perfect word kan?

so, siapa suka western, aku cadangkan kat secret recipe lah bagi yang berbudget kecil seperti aku ye.
makanan pon ok, harga pon ok. so apa lagi?
kalau yang berbudget besar macam orang tu, sila ke tony roma's.
siapa budget besar? kau lah tu. hahahaha

ok, last sunday, aku ke e@curve nak tengok movie.
then for dinner, dok bergaduh nak makan kat tony roma's or secret recipe.
fianally people, finally! aku dan diri aku sendiri setuju nak makan kat secret recipe.
kena berjalan la sikit through the street nak pergi the curve kat seberang sana.
ada bazar la apa la. eh, weekend kan. macam sesak pastu panas pastu tgk orang, kutuk2 orang.
apa punya perangai la.
tak, aku tak kutuk la. aku diam je. -.-''
kononnya.

well, heard many complains from people who's been at secret recipe@the curve.
from here and here.

semua tahu kan, kalau kita order main course, we'll get chips for free?
along with sauce dipped. tapi, kami tak dapat pun sauce tu sampai dah habis makan dah semua.
chips dah lemau kan. maybe kalau ada sauce tu, might be better.
fortunately, their prawn macaroni with cheese was fine. just fine.
as i ordered iced white cafe latte, the syrup came late. too late.
takkan la aku nak minum pahit2 macam tu je. kau ingat aku kebal ke?
and the other side order mix fruit yogurt and tasted like cough syrup. bluerghhhhh -..-''

the services at secret recipe@the curve not as i expected. sebab orang tak ramai mana kan?
pelik jugak kenapa sunday tak ramai kat sini. now, i knew. tapi dah terlambat. tskss :'(


where is my leggggggggg

muka excited :D

hai, nama saya joyah. ini kali pertama saya masuk shopping complex. gayat jugak naik lif.

2 comments:

Anonymous said...

adiiiiii pki celak!!!haa kantoi :D
-nad-

adii peet said...

itu bukan celak. itu lah namanya 'sindrom tak cukup tidur' HAHAHA