20110227

when momma says "PEACE"


eh eh comelnyaaaaaa :D

one hell of a ride

i woke up at 630 a.m yesterday, okayyyy!
ok macam nak tunjuk yang dalam dunia kau sorang je yang paling awal bangun. pfft -.-''

we went over rawang and hospital selayang.
mesti lah tengok orang sakit, tak kan pergi hantar bento kat doktor.
kepala hangguk kau lah kan.

ok ok so ni makanan yang aku buat untuk dinner. jyeahh! :D
oh tipu tipu ni kedai masak.


mihun tomyam pedas gila untuk daddy


kuey tiaw ladna tawar hebeh untuk mommy


and nasi goreng thai phuket pornography untuk aku. dem!


this is daddy in my outfit. ketat katanya.


'eii see buah belimbing baru BELAJAR nak berbuah. hihi geramnyeeee' :D


p/s : eii mama and daddy titew cute kan. hewewww~ ^.^ v

20110223

I am Number Four


i've watched it yesterday at cineplex with my brother.
free ticket ; invitation to a special screening of I AM NUMBER FOUR.
ok la. duration around 2 hours.
macam agak lama so agak boring jugak.
maybe kalau di pendek kan ke sejam stengah ok lagi kot.
cut la part yang banyak melayan emo tu kan.
ekekekeke
i give 2.5 over 5 rating stars.


cecece muka bangga. awww! pang kang. dengan jerawat godang kat dagu. nasib baik lagi satu tutup dengan tiket. kikiki pandai :P

20110222

this is a fucking right exact time.

Name : filzah adilah

Brother : 2 musketeers.

Eye colour : depends on lenses. originally black

Shoes size : 7

Hair : faded black. the original blacky-hair is below the black, orange, red, and copper fake hair color.

Piercings : name it. it's nowhere else than ears.

Height : reaching 160.

What are u wearing rite now : skin.

Where do you live : shah alam, sg buloh, and kuantan. i had.

Favorite No. : zero to nine

Favorite drink : plain

Favorite month : whole year.

Favorite breakfast : use to have digestive crackers


Have u ever ,

broken on bone : once

been in polis car : never been

fallen on a friends : i think i did. i think so.

fallen for a guy/girl in a short period of time : yes.

swam in the ocean : yes.

fallen asleep in school : never missed. hah

broken someone heart : IDK

cried when someone died : yes, i did

sat by the phone all nite waiting for someone to call : pissed off on the next day. he asked for.

saved email : for the time being, that i haven't delete yet. soon.

been cheated on : everyone has.


what ,

your room look like : err room? can't be dining huh

what is right beside u : fan

what is the last things u ate : roti bakar.


ever had,

chicken pox : im not sure. i think i've had it.

sore throat : annual illness. ahah

stitches : too much

broken nose : twice


do you ?

believe in love first sight : yes. but it can be recede by love at many sights.

Like picnics : depends on the company.


who ?

who did you last yell at : i don't have any reason to yell. i'm yapping. everyday.

what did u do today : wake up, shower, work, eat, jog, shower, eat, sleep, awake, work, sleep.

are you the oldest : will never be.

indoor or outdoor : the weather? report please.


today , did you ,

talk to someone you like? : i did to someone i LOVE.

kiss anyone : yes

sing : in my yaps.

talk to an ex : never will

miss someone : every second

eat : of course i did. i'm not a big dietER


Who the last person ,

you talked on the phone : the person whom i called the last.

made u cry : the person who made my cry on the last time.

went to the movie with : the person who have been my company to the cinema on the last time.

who cheers you up ? : the person who made me happy. and he'll always do so. it won't be the LAST i've been cheered by him.


Have u ,

been to Mexico : not yet

been to USA : not yet

Have u crush with someone : yes, i do now

what book are u reading rite now : my very own fucking daily notes. hey, it's not a diary. it's my planner.

best feeling in world : when i feel so

future kids name : depends on who's my husband. we'll talk about it when we have one coming up.

do you sleep with a stuffed animal : alien?

favorite sport : watched or played?

favorite place : undeveloped land. facilities available heh.

who do you really hate : no one.

do you have a job : yes. sometimes.


i'm bored.

i tag everyone :)

20110220

'The Mechanic' Trailer

e

starring john statham, hero transporter tu which is also my ex boyfriend. (ecececeeee)
as always, he's acting cool. eh dia memang cool.
selalu jugak dia turun malaysia masa kami masih bersama.
kalau dia tak ada shooting la.
dulu, kalau keluar selalu dia belanja aku makan aiskrim haagen dazs.
kalau tengok wayang sama sama pun mesti tengok cerita yang dia pelakonnya.
tapi tu dulu la. aku minta clash pun sebab dia kantoi scandal dengan wan maimunah.
ala pelakon malaysia yang hot hot tak pernah dapat award tu. pernah ke?
so, i turned to nicolas cage. tapi tu pun tak bertahan lama. sebab dia selalu busy kan?
ni semua cerita lama ni. aku pun dah happy sekarang dengan ehem ehem.
alaaa tak kan tak kenal kot robert downey jr.?
hehe cerita nak lebat taufan je. siku sikit.

i give 4 over 5 rating stars lah.
so, siapa tak tengok lagi, boleh la purchase tickets esok.
yela esok kan ahad, hari berdating. ekekekeke:P

p/s : the way he think and act memang smart gila. pandai and teratur.

yeah, victory loves preparation *wink

20110218

rosmah hot stuff

eh eh unisel dah dapat chancellor baru.
rosmah mansor has been resigned for the position.
ada lah dalam berbulan bulan jugak kosong.
uhh aku baru nak apply. ahaha
started 14th february 2011, raja arshad was announced as a unisel's chancellor.
dah announced ke? -.-''
agak agak macam mana eh dia punya style. eheheheeh
handsome? ada anak lelaki handsome? jyeahhh

and universiti industri selangor has been convert to universiti selangor.
hah still panggil unisel la kan?

and, sekarang aku dah betul betul confirm, yakin, pasti yang kucing ada sembilan nyawa.
eh have u heard a cat fall from 5th and dead for half an hour then boleh berlari lari lagi dengan darah darah. gila scarface la kucing tu. and still alive sampai sekarang. it's my friend's lah. mana ada tipu.


20110214

dari kekasih kepada kekasih

hai kekasih,

kamu sihat? kenapa sihat? kamu kata "i can't live without u" tapi kenapa kamu masih bernafas?
oh tak apa. umur kamu panjang, mungkin. setelah segala janji palsu yang kamu taburkan, saya harap kamu tenang pabila membaca surat ini. saya bukan nak mintak putus. tak tak. at least bukan sekarang. mungkin akan mintak putus semasa hari jadi kamu atau anniversary kita kelak. sebagai hadiah. kan kamu suka suprises? saya bagi apa yang kamu suka. sebab saya sayang kamu, tahu?

sayang anak, tangan tangan kan. sayang laki tinggal tinggal kan. so sebab sayang la saya ambil keputusan tinggal kan kamu. kalau sementara, sayang sikit je, kalau tinggalkan terus, kan nampak saya sayang kamu gila babei? kamu faham? bagus. tindakan kamu yang tidak membenarkan saya berkawan dengan lelaki langsung sangat saya hargai. tapi tindakan kamu yang bersayang sayang manja kuci kuci goliden dengan ex girlfriend kamu sangat saya meluat, tahu? kerana kamu sangan hipokshit. oh saya tak sanggup tunggu sehingga hari jadi kamu. kita putus sekarang la ok tak? eh eh terlepas pulak. oops sorry.

segala sandiwara kamu sudah saya ketahui dan segala puji pujian untuk kamu sebagai pelakon terbaik sudah saya buktikan dengan mencalonkan nama kamu untuk anugerah bintang popular 2011. nanti saya rasuah semua kenalan saya untuk undi kamu. mungkin saya akan rasuah berita harian supaya mempermudahkan kerja saya. kamu tak perlu bimbang ye, kamu pasti menang.

adakah kamu orang india? sebab saya tak faham cerita kesetiaan, kasih sayang, sehidup semati dan sewaktu dengannya yang kamu gebangkan kepada saya sepanjang kita bersama? dulu saya faham, tapi tidak lagi sekarang. saya mana faham bahasa tamil. oh, benarlah kata orang, kalau sayang, kentut pun wangi. kalau benci kamu baru bukak mulut saya dah bau loji. walau bagaimanapun, saya nak kamu tahu segala langkah yang saya ambil berikutan perasaan kasih sayang dan cinta saya terhadap kamu.

saya tak marah pun kamu tipu saya. saya suka sebab akhirnya saya ada sebab untuk berpisah dengan kamu. sudah lama saya tunggu saat ini tiba. dengan ini, saya tujukan lagu ''pelamin anganku musnah'' nyanyian azie khas buat kamu sempena majlis pernikahan saya hujung minggu ini. sudi kah kamu menjadi pengapit bakal suami saya nanti? jangan risau, saya bayar gaji kamu ikut jam. satu jam rm50 cukup? oh, suami saya kaya. tak pernah pau duit saya nak isi minyak motor macam kamu. sebab dia tak ada motor pun. setakat paling murah tu adalah toyota alphard.

sekian,
bekas kekasih.

20110210

so long

it's has been ages since my last rajin day nak update blog.
duhhhh macam mana nak kaya ni kalau malas?
carik la anak jutawan. good idea heh.

so, last weekend was a busy one for me.
jumaat pergi bersih kan semak samun kat rumah janda.
eh tak tak. rumah lagi satu. rumah tinggal.
siapa nak duduk tempat jin bertendang kan kan?


see? rajin tak along and aku? anak mithali hihihihi :P

and saturday we went to muar separately.
mama ngan ayah, and me with along.
sebab kitorang bangun lewat so ayah tak nak tunggu. tskk :'(
attendded wedding staf ayah.
lepas tu apa lagi?
pergi bantai cendol la, mee bandung la.
tapi mee bandung tu was not as nyum nyum as we expected.

tengok ni along buli mama kite. mama redha je -.-''

tgk ayah kite romantik. eleh, suka la mama kita kan ada orang sayang. :P

eh eh mana gambar aku? sampai hati. -.-''

and on sunday.. err..
aku tak ingat. seriously.
tapi aku dapat rasakan yang kitorang ada pergi jalan jalan.
mana ha? WTF adii? -.-''

20110204

mak saya hot. kalah angelina jolie

hari ni mama cuap titew mamam malam. dinner la.
huhu conok nye.
ok stop it.

hari ni mama suap aku makan malam.
huhu seronoknya.
baru boleh tidur lena malam ni.
yang paling best, dari dulu mama memang tak berubah.
sekali suap, nah! penuh mulut. tak sampai 5 kali suap licin dah pinggan.
hahaha jimat masa dan tenaga.
kenyang pun kenyang, mulut memang comot jangan cakap la.

ye, aku masih lagi anak manja mama dan ayah.
dan aku tak rasa malu.
pergi la kat public mama cium cium aku banyak kali, aku rasa seronok.
sebab mak aku tak malu cium anak anak dia di khalayak.
mak korang macam mana pulak? :)

20110203

cerita zaman muda

masa muda muda dulu, asal bapak balik kerja je mesti aku lompat kat badan bapak gayut gayut. bapak taknak dukung pun, aku gayut je. pastu bila bapak nak mandi aku taknak lepas sebab bau bapak sedap. perfume bapak sedap. kalau bapak mandi nanti dah tak ada bau perfume. kejadah nak sembur sembur duduk rumah kan? kalau aku sembur sembur nanti mama bising. perabih perfume orang.

sekarang balik rumah bapak pun hujung hujung minggu je. itu pun malam, bapak dah siap mandi nak tidur dah pun. so nak gayut pun tak best. so sekarang bila mama dengan bapak nak tidur, aku pergi sayang sayang apa semua, mesti nak tonyoh tonyoh muka kat perut mama, pipi mama, semua lah. sebab mama pelik sikit. asal nak tidur je, tiba tiba bau mama macam bau bayi. cute sangat.

pernah sekali dok tonyoh tonyoh mama, aku tertidur. hehehehe melintang pulak tu, sebab mama rindu aku sangat sangat, jadi bapak tidur bilik aku lah malam tu. kesian bapak. tapi bapak tak kisah pun sebab bila aku tak balik, bapak memang suka melepak bilik aku sebab bilik aku banyak hiburan. jadi, bapak rasa remaja semula. ihikhikhik.

sekarang aku tak boleh tidur, sebab mama tak suapkan makan malam tadi. so, aku taknak makan, perut nyutnyut bunyi dia. padan muka aku -.-''