20110101

makan makan makan

disebabkan semalam broadband aku mogok, maka aku terpaksa update hari ni -.-''
(eleh, cakap je la balik rumah terus tidur, tak sempat update)
pagi2 pukul 8 dah kena kacau dengan mama. ejejeje konon nak keluar awal.

mama : bangunlah. kata nak keluar awal?
aku : urm ( blurr. bila pulak aku ajak keluar?)
mama : cepat bangun cepat. (sambil peluk peluk atas katil aku)
aku : sekarang pukul berapa ma? (carik phone.) lapan tiga minit. lapan suku i'll get up.
mama : alah, cepat lah now get ready.

pujukan mama aku tepis dengan machonya. last last pukul 10 jugak bangun, baru siap siap. so, we're having brunch at kunyah cafe, wangsa walk.

ok, tak puas hati bun dia seketul tu RM4.90. excluding the soup. melampau la kau roti bodoh tak ada filling sampai lima hengget! kalau garlic bread is acceptable. tu pasal licin HAHA


i didn't ate the waffle as i don't like it. mama said the spread tasted like nutella. no different.


i think this is the best among everything we chose. the smells and the taste was good. i mean just fine. ginger tea. yet, mom's tea was truly 1000x better than this.

oh, lupa. cashier kunyah cafe sangat slow and she took almost 15 minutes to key-in our bills.
WTF? -.-''
i would never eat at kunyah cafe anymore. ;(

then, we watched THE TOURIST at TGV which is next to kunyah cafe. starring angelina jolie and johnny depp. it was ok and quite slow. tapi tak de la bosan. i give 4 stars over 5.5 star HAHAHA bangang bangang bangang. :D

next, on our way back to sungai buloh, i grabbed my favvy at starbucks; toffee nut frappuccino and it's fucking hard to get one sebab available only on christmas eve and new year je kot. (correct me if i'm wrong and inform me if TNF available all times) sebab hari biasa aku carik macam tak ada je. tskss :'(
i hope this will stick in the menu longer than last year :D *wink wink


ok, yang ni. ada siapa siapa nak belanja, post kan kat rumah aku ye, nak alamat, sila email di adii.lulla@gmail.com


and for dinner we are having a home made spaghetti meat balls and lemonade. :)


tak pakai prego, ok. full with minced meat, mushroom, and meat balls :)


lemonade with nada de coco and aloe vera. tempting! :D


fresh home made foods and beverages from home kitchen is always billions better than anywhere else.

No comments: