20101231

makin tua, makin hot

kurang dari 2 jam, dah masuk tahun 2011.
tak banyak beza pun malam ni dengan malam malam yang lain.
bezanya, malam ni jalan jam. HAHA

seronok sangat ke sambut new year?
aku lihat anak anak muda, jalan berkepak dengan awek roman.. eh!
jalan berpegang tangan, pinggang, pinggul, tak kurang juga yang berpegangan itu dan itu.
semua faham kan? bagus HAHA bangang.

sambut dengan arak, bergesel sana sini tak sedar masing masing makin tua.
ajal makin dekat. ayok takot kau haaa
tiap tiap tahun pun sama, tengok bunga api meletup.
jakun jugak orang bandar kuala lumpur ni.
orang orang kampung cool je duduk rumah tak ada beriya pergi dataran, padang bola, padang jarak apa segala.
tak jakun pun. orang bandar macam tak pernah tengok bunga api yang mengalahkan orang asli di raub.

malunyaaaaa.
tak apa, lepas ni kalau ada orang tanya aku dari mana, aku akan jawab
"aku dari raub, suku kaum asli yang masih terpelihara" dengan bangga hidung kembang kempis.
mungkin kemaluan aku akan berkurang daripada orang anggap aku budak bandar KL jakun.
sorok muka dalam coli pon belum tentu hilang kemaluan.
oh, tahun 2011 mengizinkan aku untuk pergi mengundi.
yes, aku belia tunggak negara.
lepas ni boleh tempah baju kurung corak Jalur Gemilang.


aku google ''orang asli'' keluar gambar ni. advance kan? :D

wow :D

handsome nye boyfriend akuuuuu. tapi dah arwah :'(( tskss

SELAMAT TAHUN BARU, MALAYSIA.

selamat tahun baru

woahhhh
malam esok new year.
aku still terfikir fikir either nak sambut new year kat genting or bukit ampang.
yeah, genting it's more to work, bukan have fun. tskss :'(
bukit ampang for a family dinner. alang alang je lah terus celebrate kan. teeehehe
along will bring his GF along with her family and same goes with angah.
duhhhh semua berkapel kapel.
mengada nya korang nak manja manja depan aku.
sedar tak adik kau ni single? -.-''
confirm lah jadi driver. duhhhhh tak best nyaaaa ;(
ada siapa siapa nak ajak aku pergi date or celebrate new year sama sama tak? :P
tskss tragic life

wah besar. eh bukan ni.

new year's party yang meriah. eh bukan. maksiat. err besar.. epp adii! alaaa

tak senonoh betul google ni aku search new year keluar gambar gambar yang ish.. padahal -.-''

hah! yang ni pakej. bagus jumpa pun :D

20101230

lelaki idaman malaya

  1. mata tak besar tapi ada macam renungan tajam. macam matt dallas/wenworth miller/chad michael murray punya mata. sexy woo.
  2. hidung mancung pun ok, besar pun comel gak. tapi tak nak kembang macam aku, nanti kawin anak semua stok hidung pesek je.
  3. bibir nipis. sexayyyy
  4. kulit gelap. hitam manis atau sawo matang. kalau putih tak macho lah kan kau lelaki.
  5. lagi tinggi dari aku. kalau boleh aku paras paras rupa ehh tak. paras paras telinga.
  6. taknak yang badan ketul ketul sangat geli aku. tak suka yang gemuk, tapi buncit sikit ok la. comel kot boleh tiup tiup perut kau. HAHA bangang.
  7. rambut panjang. takdelah panjang sangat, tp kira panjang la jugak. apa merepek? -.-''
  8. tak suka yang kerinting. sakai je. (haha kinky is ..... blueghh!)
  9. jaga kebersihan. pakai deodorant la kau dah besar panjang.
  10. jangan melaram sangat nak pergi pasar malam pakai jacket, corduroy, kasut paul smith uptown segala.
  11. tak menunjuk nunjuk harta kau. kau ingat aku kisah ke? dah la harta bapak kau. (ep ep sudah adii, sudah.)
  12. tak kuat merajuk/emo. aku tak layan lah mengada menggedik.
  13. anak tunggal/yatim piatu senang raya umah aku je tetiap tahun kan? :D
  14. jaga mak bapak aku macam mak bapak sendiri.
  15. tak merokok. benci la bau rokok. tak macho pun lelaki hisap rokok, okay.
  16. ada masa untuk anak isteri. tak lah memanjang dok office. PA kau tu hot sangat ke? (ececececehhh)
  17. sayang aku, family aku, anak2 kita(ejejejejejeeee) and family kau(kalau ada)
aku? ada ciri ciri bakal isteri idaman mithali tak? :P
ececehhh gatal kau boyfriend pun takda.

ni contoh lelaki idaman

eh eh bukan si gemuk ni -.-''


eh eh ni laki orang. bukan bukan.

ish! ni gay malaya. ahh givap lah. ;(

20101228

pulangnya ke pangkuan Pencipta

takziah kepada keluarga kawan saya.
adiknya yang baru pulang ke rahmatullah pada 27 disember yang lepas.
saya baru dapat tahu tadi.



yang tudung biru tu kawan saya sejak form1, munirah abdullah.
yang sebelah tu arwah. meninggal pada usia 14 tahun,
5 bulan demam tak kebah kebah.
moga arwah ditempatkan dikalangan orang orang beriman.
AMIN.

AL-FATIHAH

20101226

pagi di petang hari

selamat pagi. ya, aku tau sekarang dah masuk petang -.-''
epppp! kalau pukul 1300 dah kira petang kan? yay PETANG
maknanya, mama dah siap masak :P
YEEEHAAA

bangun pagi mengadap laptop dulu seperti biasa :))
muka terkejut tengok jam dah satu lebih. OMG!
pastu buat muka natural macam tiada apa yang berlaku, juga seperti biasa :D

p/s: sorry mama tak tolong masak :P

unplanned hangout

aku dok belek belek camera ayah tengok his photos in shanghai.
then, aku ternampak gambar family aku bersuka ria di tepi pantai yang aku tak tahu dimana and ianya TANPA AKU! ya, TANPA AKU! :'(( tskss
baik, lupakan kisah duka itu.
dan tiba tiba ada jugak gambar kitorang semua masa terencat akal dulu. yay! yay! yay!
HAHA
ni masa aku pergi desa water park ada photoshoot tapi it became a family hangout bila family aku datang konon konon nak buat suprise.
terharu terharu. :')
i'm hell shocked. haha mama siap tolong bawakkan shirt and pant untuk aku lagi. bagus betul yay!

so, after habis photoshoot and having lunch, aku terus tukar baju and join my family yang dah lama berendam sampai kecut tapak tangan unless mama yang memang tak suka mandi in public. sooo sweet mama :*

angah, aku and along

ayah ku sayang :D

along muka nak serious >.< gambar ni romantik kan? kan? kan? gahhhh! :D


tengoklah pose keluarga. bahagia sungguh XD

gambar mama je takde because she's became a photographer on that suprised day :D

P/S : mama, jom pergi holiday lagi :P

20101225

i forgot where's exactly my home is?

aku bangun pukul 0645, 0915, 1040, dan 1100 hari ini.
terkejut terkejut aku. kalau tak bunyi phone, bunyi alarm (mak aku).
so, around 1200, along, ayah and mama dah siap siap.
plannya nak pergi puchong attend wedding anak kawan ayah, then pergi kajang attend wedding kakak kawan aku. which is my ex schoolmate.
guna GPS pergi puchong tapi GPS tu asyik suruh u-turn je. penat la u-turn tempat sama then cari jalan sendiri je. perut dah lapar gila babeiiii. nearly 1500 baru sampai puchong. so, agak2 kalau nak carik jalan pergi wedding kat kajang pulak, pukul berapa nak sampai? -.-''
GPS pun tak boleh harap lagi bagi sesat jalan adalah.



bezakan muka tunggu makanan dengan serang makanan? HAHA sebab tu muka aku tak ada. ngeri doh

so, masa sesat sesat tu ada berlaku kebakaran kat puchong kot.
ni masa shooting pearl harbor ni. saje je diorang buat cuak orang ramai. orang malaysia ni prihatin lebih ^.^ v

aku pun tak sure kat mana exactly sebab aku rasa aku dok pusing selangor dah rasa macam jauh sangat -.-''
then, kami singgah ampang puteri tengok kawan mama baru lepas operation, suspected lung cancer sebab smoking. takut dooooo tengok depan depan. :O

lepas tu jalan kaki pergi ampang point cari phone untuk nia; bibik opah. mama la semangat cari. dah la demand gaji nak tinggi. aku memang tak boleh lepak semeja tengok bola dengan bibik. menyampah je rasa. sebab bibik sekarang semua mengada ngada gatal lebih. aku order teh tarik, kau nak ice blended. memang mintak kaki. ;(
lepas habis jengok apa semua, pergi wangsa maju rumah auntie sebab nak jumpa angah. pastu singgah pasar malam, baru balik rumah. plan KONON nak pergi wedding je, memang tak boleh pakai kalau keluar dengan mama. sah sah banyak menginggah -.-'' PENATTTTT

suka babeiiii

ya, dan dengan ini aku nak umumkan kegilaan aku buat masa sekarang ni.

ribena lemon soda drink. yeah! :D

wuuuuhuuuu look so sexayyyy kan? kan? kan? :D *wink wink

merry christmas and happy birthday

i wish to whom celebrate cristmas, may u get great expensive poket rabak's present :)

and i'd like to wish my brother HAPPY BIRTHDAY!

may u lead a healthy great amazing happy blast life afterwards :)

nah kek BASKIN ROBBIN norkkkk jangan jeles :P

mari pilih, mari pilih :D

yang ini fav aku :D (hari jadi siapa ni? -.-'')

nak yang ni! nak yang ni! (ni birthday kau ke adii? -.-'' blah la siaa kau punya birthday dah lepas)

oh, jahat betul suara hati aku tsksss :'((

apa apa pun semoga tahun baru ni lagi meriah dari tahun tahun sebelumnya. *mari menyabut, orang! :D

*translation : let's celebrate, people! :D

20101223

travel with smiles :)) (late update)

dalam perjalanan aku ke Kelana Jaya 30 nov lepas, (gila xnak lama pulak baru nak story)
aku duduk kat sebelah uncle india ni.
patrick nama dia
"spongebob squarepants, spongebob square... "
okay, sorry.

1st time aku berborak dalam KTM dengan orang-yang-duduk-sebelah-aku-yang-aku-tak-kenal-dah-la-lelaki-nasib-baik-tua.
tapi memang sumpah cakap he's nice and doesn't talked nonsense macam kebanyakan orang.
termasuklah aku.
my 1st impression towards this unknown indian guy was good.
selalu kalau jumpa indian mesti cakap diorang samseng la, apa la.
i'm not being racist tapi contoh dah banyak dah and yang paling dekat indians kat area rumah sewa aku.
damn rude, okay!
suka suka hati nak tahan orang pastu kacau kacau.
orang kacau anak dara kau tau pulak bengang pastu berparang apa semua.

he's working with immigration, aku lupa kat mana.
huhu senang senang boleh bawak seludup barang banyak banyak duty free.
dah kenal 'orang dalam' kan. teehehehehe :P
so, he gave me his name card which is he's one of the ''orang penting'' jugak lah.
but i haven't call or text him yet until now.
takut la kalau number phone reveal.
macam hebat sangat je aku nak privacy jadah haram apa semua.
tak tau siapa yang ada number phone aku terus delete sebab takut menyampah apa semua. HAHA

so, maybe after this if i'm going abroad anywhere and there's too much things i want to bring back but on tight budget, maybe i can ask some favors untuk tak kena cukai. heheheheeh
pandai kan? :D
i know i am.
jahat kau adii.


aku google image 'indian man', muka dia sama dengan pie nana tanjung kan? HAHA :D

20101222

gendang gendut

i just came back from pak li kopitiam sek.7, shah alam.
siapa yang tak tahu location boleh tanye encik google map ye :)
i'm having dinner with my brother.
we're both having nasi ayam lemon together with chinese tea and nescafe tarik.
the weather wasn't so good lately.
i'm suffering from a bad cough and heavy flu.
yet, to make it fair, he's forbidden to drink cold water too. hehehe bad me :P
tak ada gambar kami, sebab tak bawak camera.
my camera's ginormous nak bawak jalan jalan pergi dinner
HAHA it haven't crossed my mind eke.
gambar ni semua dicuri dari google. :D

nampak sedap kan hehehe

full description

yang nescafe tarik and chinese tea tu xpayah la gambar. tak kan tak pernah minum kan.
this is what i used to have at pak li kopitiam. nasi ayam lemon dia memang best. and harga murah gila gila gila!
so, siapa siapa tak pernah makan nasi ayam lemon kat pak li, try it. siapa tak suka, datang kat aku, claim duit.
don't forget to show me the bills. :D

20101221

paycheck

go and fuck yourself in hell, buddy :))

says shit about me, i'll smile.
says shit about whom i loved, i'll cut your breath.

hurt me, i'll laugh.
hurt whom i loved, u'll cry for the rest of your life.

touch me, i'll be your momma's pet.
touch whom i loved, your momma will gone.

i won't say shit about u, hurt u, even touch u.
it's not worth it.
but, i'll show u and i'll do it to whom u loved the most.
i love it when the outcomes is double.
the triumphs is just too great, then i'll stop.
enough is enough.

don't ask me what is my step.
because i'll just tell this front of your fucking ugly face
"i take what u give, i'll give what it takes too"
"don't play play ah" - phua chu kang

20101216

marry me

i watched a short movie, "marry me" Directed by Michelle Lehman.

it's sooooo nice.
the little girl is soooooo eager to show to jason that she's so into him.
she did everything the boy did too.
sweet kan? :)
click here to watch it.
hope u enjoy :))))

20101215

to dearest matt zoalhelmee

anyone had lost your son?
a handicap son, i mean?

this is him.


HAHA
all of the above statements was a joke.
jangan ada yang call tuntut.
he's my friend.
proudly saying, a good friend and a good listener too.
a great listener.

he came all the way from perak to meet me and my brother.
just arrived few minutes ago.
baru je la. and straight away pick me, waiting for my brother from site.
how sweet it is?

yeah, he's just too great.
btw, the bag in the picture is mine. :P

20101214

it starts with capital B

today is the bad day.

haha tak lah.
hari yang bosan untuk orang yang bosan pada masa yg bosan.
hampir jam 11. tidur dulu. goodnight.

hidup aku terlalu bosan?
jadi apa kau kisah?

my creamy-big-tasty middle finger for boring people. cheers :))))))

kalau tak dapat, aku bunuh makcik kaunter unisel

apa kejadah perut aku harini, lapa memanjang.
tadi makan sepinggan lantak pulak.
taknak ramai pulak orang pandang aku, pastu boleh kan makcik jaga kaunter tu tanya betul ke tu nasik aku, dia nak kira.
fuck u makcik!

tak sampai 3 jam aku nak kedarah smoothies pulak.
craving gila babi la siaaaa.
teringat pulak smoothies checkered flag ttdi jaya.
pehhhhh terangkat la sakkk HAHA

mari mari pilih :D
aku nak semuaaaaa grrrr

gila lah aku baru tau lepas beberapa hari tanpa nasi disisi, perutku mogok dan lari meninggalkan aku. dan kini, aku terpaksa menggantikannya dengan perut raksasa.
itu aje yang available. perut manusia sold out -.....................-
malang nasibku.

20101213

cantik kan? :D

i'm thinking of doing this hairstyle. grrrrr :D

baru outstanding! HAHAHA

20101212

obviously

today, i went to one utama whole family watched movie.
HANTU KAK LIMAH BALIK RUMAH.
it was ok, and funny too.
chinese behind us laughing out loudly.
it's became annoying la apek! grr

done. having lunch at subway. again!
hahaha
i'm having subway club. grrr
and along sooooo envy with my meal since he took chicken teriyaki and it's sucks.
hehehe padan muka :P

obviously, i love subway too much!
nyummm nyummmm


it is quite similar with subway melt.
the breakfast strips is replace with roasted beef. and the price is same :))))

20101210

dah makin gemuk

tadi kawan aku time sekolah dulu, arul, ajak jumpa.
since semalam kitorang gayut lama gila kan. hehehe
so tadi pergi minum kat abu cafe seksyen 7.
kat commersial lah. sape2 tak tahu pergi tanya encik google.

after that tiba tiba rasa nak makan subway, so pergi kat masalam.
makan je kerja hari ni.

ni subway melt aku punya

ni subway turkey breast arul punya

nampak macam aku lagi kuat makan kan? hahaha
tapi kat masalam tak ada la dapat gila byk filling macam ni.
pastu jalan2 kat U12 and pergi farmacy.
dah lama tak jumpa, banyak pot pet pot pet.
aku je yang banyak cakap. haha
siap kutuk2 budak sekolah lama lagi. hehe

say hi to arul ramai ramai :D

mani

sekarang aku dilemma dalam banyak situasi.

pertama : sengkek

macam mana nak balik kuantan? duit minyak, duit tol, duit makan, duit berjoli.
semuanya pun duit.

banyak kan dilemma aku? -.-''

20101208

FACEBOOK akan ditinggalkan seperti myspace.

takut tak baca tajuk ni?
takut hilang kawan? scandal? member?

adakah korang perasan yang FACEBOOK ada upgrade diorang punya profile?
siapa yang dah update?
aku dah.
dan ianya sucks!
macam sial doh. aku punya blog url n tumblr semua entah hilang kemana.
and plus, yang baru ni mmg tiada privacy langsung.
macam macam carutan keluar lah.
pantek, bodo, sial, dan segala haiwan bersamak tu.
mmg betul2 sambut awal muharram dengan penuh noda.
so, nasihat aku kat siapa2 yang belum upgrade,
silalah upgrade supaya aku ada geng untuk maki hamun FACEBOOK, (dengki)
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH

who the fuck


to unknown, read this

baca dan faham. baca pakai otak, faham pakai hati.
lepas tu kau boleh duduk diam diam, main jauh jauh.
terima kasih sebab ambil berat pasal aku.
tapi aku rasa tak perlu. :))

sayang seribu kali sayang

aku dah boleh bernafas :)
mesti macam pelik.

''apsal? sebelum ni kau tak bernafas ke?"

"macam mana kau boleh hidup lagi?"

"kau ni bukan manusia ni. kau ni makhluk halus."

abah hang. aku besar gemuk macam ni, halus jadah nya?
aku masih hidup kerana aku sudah ada cukup apa yang aku perlukan, bukan apa yang aku mahukan.
aku sudah ada keluarga, abang dan kakak aku.

"abang bukan keluarga gak ke?"

"sejak bila aku ada kakak?"

abang aku, MOHD FIRDAUS BIN MOHAMED SHARIFF DIN

kakak aku, NURFARAH NAZIRAH BINTI SOKRI

aku tak kisah apa kau cakap pasal aku.
aku tak kisah kau buat tahi kat aku.

aku nak kau tahu.
macam mana teruk pun kau tikam aku,
macam mana teruk pun kau tuduh aku,
macam mana teruk pun kau fitnah aku,
macam mana teruk pun kau dengki aku,
kau takkan dapat hasut orang yang aku sayang.
sebab diorang sayang aku jugak.

jadi, silalah berputus asa dari buat jahat kat aku,
sebab kau takkan menang.
kerana kau adalah LOSER.
u know who u are. and yeah i'm talking about u. and i'm glad.
and i'm not lying. :)

20101202

litar pintas

sejak dua menjak ni kepala aku macam makin biol.
aku tak kata aku biol dulu,
cuma sekarang macam melampau lampau sewel.

situasi 1

aku tengah gelak gelak tiba tiba aku boleh angin satu badan tak tentu pasal.
tanpa sebab

situasi 2

tengah sedih sedih tiba tiba aku boleh ketawa.

aku dah gila agaknya -.-''

hey, brother.

“I don’t know what it is about u. Maybe it’s the way nothing else matters when we’re talking, or how u make me smile more than anyone else has. It could be the way u say the right thing at exactly the right time. but whatever it is, I just want u to know that it means everything to me.”

20101201

mindset aku

manusia cepat berubah.

siapa setuju?

aku bagi iphone4 percuma.

untuk 10 orang terawal sahaja.

melancap tu apa?

aku pun tak tau.
tapi aku macam tiba tiba boleh ada rasa curious terhadap sesuatu perkara.

contoh

betul ke ada lelaki yang tak pernah melancap? nak nak pulak yang dah baligh. setahu aku la, sekarang ni, budak budak pun boleh turn on tengok porn video, pastu melancap. kadang kadang aku tengok lelaki-baik-pakai-kopiah-baru-balik-masjid-solat-jemaah-duduk-saf-paling-depan pun boleh terfikir ''dia ni pernah melancap ke ha? tak kan tak pernah? tapi macam tak pernah?" aku bukan pervert, aku cuma curious. yang mat mat rempit tu sah sah la dah habis melancap siap main kocak kocak dengan awek satu malam kau kan?

okay, yang tu contoh je. bukan apa yang aku betul betul ingin tahu sekarang ni.

yela adii, yelaaaa