20101128

satisfaction

tiada kena mengena dengan tajuk di atas.
tak kan nak letak tajuk 'pergi mati' kan?
aku manusia baik tanpa dendam didada.
apa2 tak puas hati pendamkan saja.
padahal pergi hentak kepala orang.
okay, tak.

ni lah 18 SUPERFOODS TO KICKSTART YOUR METABOLISM..

1. oatmeal
ingat tak iklan quaker oat yang amy mastura jadi duta tu? itu bukan tipu tau. baik untuk jantung jugak. kalau xsuka, campur la dengan madu ke apa ke.

2. citrus fruits
oren, lemon, anggur apa suma. kalau buat air sedap kot. tak kan nak makan lemon macam makan buah limau kan? gila apa

3. olives
jadi tukarlah minyak masak cap buruh tu kepada olive oil. extra virgin tau! belum kena fuck lagi. hahaha sabun mandi cap zaitun pun boleh

4. cayenne
bukan kereta porche cayenne tu. ni maksudnya cili. aku baru tahu maksud dia. apa la porche tak ada nama lain ke. haha

5. apple
hijau atau merah. jangan berangan letak racun kot kot jadi snow white boleh jumpa putera raja.

6. low-fat dairy products
susu pekat tak boleh. lebih baik kalau susu gantung. lagi syok kot. haha

7. nuts
bukan bermaksud bodoh. kacang. biar jerawat naik, janji badan cantik. haha nak rasa best, makan la hazel nut atau kacang yang mahal2

8. tomato
ni pon boleh kasi kulit licin. orang la cakap. bukan aku. ex colleague aku tiap2 hari minum air tomato cmpur lemon. tak tahu la sedap ke x. tapi muka dia macam haram la time minum tu.

9. cinnamon
kulit kayu manis. teringat cerita game plan lakonan dwayne johnson (the rock) yag dia allergy mkn cinnamon. kelakar gila do.

10. lean protein food
makanan berprotein macam turkey, chicken breast, daging merah (?), putih telur tu. boleh bakar lemak. so, tak payah nak bazir api dok bakar lemak tu. pencemaran. nak pakej, boleh la makan subway melt. dah siap ada turkey dan chicken breast.

11. fatty fish
salmon, tuna, sardin apa semua. senang kata, ikan mahal la. kembung, bawal tak termasuk ya.

12. beans
yang ni sumber fiber terbaik. jangan pergi carik mr bean sudah. yang tu makan, terus jadi bangang.

13. flax seeds and plax seed oil
membantu keluarkan toksin dalam tisu berlemak dalam badan korang yang berselulit tu. tak payah la nak pakai krim pati halia dan limau purut. bukan elok pon.

14. turmeric
siapa berani kunyah kunyit mentah mentah, meh sini jumpa aku. aku nak bagi RM1 juta haha

15. leafy greens
sayur hijau macam sawi, bayam semua. kalau pasar jauh, pergi la kutip rumput. jimat dan mudah. tak mati punya. orang kat Afghanistan tu makan ok je. siap boleh berperang lagi.

16. asparagus
rendah kalori. jangan tengok pada rupa. walaupun seperti batang kayu, tapi boleh makan tahu? sedap ke x, aku tak tahu lah.

17. carrots
mengandungi karotin, boleh hilangkan lapar. kiranya kalu korang pergi camping, tak payah la beli protein bar. dah la mahal, bawak la carot seguni. confirm hidup lama kalau sesat dalam hutan.

18. garlic
untuk pontianak2 di luar sana, anda hanya ada 17 superfood ye. bawang putih ni dah la busuk. sape nak kunyah buat snek, boleh la tolong harun din halau pontianak. boleh dapat side-income. ok la tu.

No comments: