20090620

le parkour malaysia freerun

aku mmg da lama minat sukan2 extreme yang ganas dan mencederakan.
x tahuu kenapa.
salah satu benda yang aku sangat suka ialah le parkour.
tapi, untuk join kelas ni,
boleh tahan mahal la gak.
so, aku lupakan sekejap hasrat aku tu.

pernah jugak cuba nak buat macam budak2 parkour buat,
tapi aku telah disound oleh seorang makcik yang menyangka aku adalah seorang peragut.
(aku tahu, badan aku dari belakang mmg macam lelaki)
+__+''
ni video yang sempat aku upload.

........................(insert flying mosquito here)

setelah hampir setengah jam aku menunggu,
tiba2 kata ada error xboleh upload.
perlukah aku mengamuk?
urgh.
tapi xpe, korang gi la tgk sendri.
tengok yang ada tulis 'watch in high quality'
best giler! haha
aku redha wat masa sekarang +__+''

aku agak teruja orang malaysia boleh buat macam ni.
aku bukan racist, okay.
aku akan join kelas le parkour ni satu hari nanti.

MESTI!

dan aku bangga menjadi rakyat malaysia. hehe :)

6 comments:

3Run Malaysia said...

learning parkour is not expensive at all, as a matter of fact, its FREE!!
what expensive class r u talking about?
for more information about parkour, head on to the official parkour malaysia forum- www.pkmy.tk

adii.lulla said...

my friend introduce to me 1 place.
it's fucking expensive.
thanx 4 the info :)

Sabree said...

Hi there. Can u tell me where this place is? And, yeah, please do visit www.pkmy.tk. Theres where you can find Malaysian traceurs. As said before, learning parkour is free! All you need is a good pair of shoes, comfortable clothing and an eager spirit to learn.

adii.lulla said...

i did visit pkmy.tk but how 2 join parkour?

Cat said...

What do you mean how to join? It's either you train by yourself or find other experienced practitioners near you to train WITH you. That's how we learn parkour. We learn n train with each other. Browse the forum a bit and find the right section to post.

Hazwan Hakim said...

yeah..aq arini baru tau ape itu game parkour dan ia sngt2 besh!...trasa nk blatih sndri!